І батько, і дід, і захисник

НАЗАД
18 червня 2023 10:47

Військовий на псевдо «Савел» долучився до прикордонників минулого року.

 Коли російські загарбницькі війська ступили на українську землю - чоловік пішов у ТРО. Кілька місяців в територіальній обороні і коли Сили оборони України відтиснули ворога з області, чоловік подався у прикордонники.

Спочатку у складі зведеного загону вибув для оборони України на північ, а потім на схід країни. Зараз чоловік також на передовій.

Найтяжчим для прикордонника є Донеччина, де він вже вдруге. «Важко дивитись і усвідомлювати, що там, де ще нещодавно вирувало життя - зараз пустеля. росія знищує все, до чого тільки торкнеться», - розповідає «Савел».

Розмірене цивільне життя чоловік змінив на військовий однострій. До повномасштабного вторгнення «Савел» займався бізнесом - виробляв дитячі іграшки та займався будівництвом.

Зараз найбільше прикордонник мріє повернути своє, повернути всі втрачені території. В планах чоловіка після ротації потрапити у «Сталевий кордон», щоб якнайшвидше наближати Перемогу.

На запитання, чому чоловік знову і знову їде на передову, відповідає: «А як інакше? Я б себе не поважав. Це мій обов'язок - захищати свою країну».

Вдома на прикордонника чекає кохана дружина, син, донька та маленький онук. Вони всіляко підтримують свого захисника і дуже ним пишаються.

Хобі чоловіка - футбол. Зараз грати у нього «Савел» не має можливості. Але розповідає, що після Перемоги обов'язково поверне хобі у своє життя.

Життєвий принцип військового: «Вперед і тільки вперед. Треба пробувати один, два, три рази. Ніколи не можна опускати руки. Все вдасться».

А ще прикордонник каже, що хоче після Перемоги залишитися охороняти кордон, бо треба ж комусь чатувати на кордоні, аби ворог знову не напав. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси