Хвилина пам’яті полеглому у бою за Україну прикордоннику Олексію Москаленку

НАЗАД
27 сiчня 2024 09:03

Загинув захисник під Авдіївкою на Донеччині.

Олексій народився в місті Кривий Ріг 12 жовтня 1999 року. Після завершення навчання у Херсонському державному університеті у 2021 році  був призваний на строкову військову службу.

Далі – навчання в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота та служба на західному кордоні. З грудня 2022 року був переведений у 9 прикордонний загін імені Січових Стрільців.

Повномасштабне вторгнення ворога воїн зустрів захищаючи північні кордони Батьківщини. Після вибиття ворога з півночі добровільно вибув для виконання бойових завдань у свою першу ротацію на схід України.

За мужність, відвагу, самовіддані дії проявлені під час виконання бойових завдань із забезпечення захисту інтересів України на державному кордоні прикордонник, поряд з іншими заохоченнями та відзнаками, був нагороджений нагрудним знаком «За мужність в охороні державного кордону».

Воїн у складі прикордонної комендатури швидкого реагування бив ворога у найгарячіших точках фронту. Під час виконання завдань з відсічі збройній агресії завжди проявляв рішучість та сміливість. Був мужнім та безстрашним.

21 січня ц.р. під час бою Олексій поліг смертю Героя не зрадивши своїм ідеалам – до останнього подиху боронив незалежність України та виборював волю для українського народу.

Поховали захисника у рідному місті.

Глибокі співчуття рідним та близьким.

Світла та вічна пам'ять!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси