Хвилина мовчання за прикордонником Віталієм Ковальчуком

НАЗАД
01 березня 2023 08:59

Своє життя від підліткових років і до загибелі Віталій присвятив військовій службі.

Підлітком він вступив у Київський військовий ліцеї, згодом був курсантом Львівського військового інституту ім. гетьмана Петра Сагайдачного, де навчався автомобільній справі. Надалі випускник військового навчального закладу обрав службу у прикордонному відомстві.

Побратими згадують Віталія, як офіцера з великої літери. Він був взірцем хоробрості, відважності і стійкості, справжнім Воїном світла, для якого відданість обов’язку, честь та гідність вартували надзвичайно дорого.

У 2019 році Віталій Олександрович проходив службу у зоні проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі. У червні 2020 року прибув для подальшого проходження військової служби до Чернігівського прикордонного загону імені князя Володимира Великого.

24 лютого 2022 року полковник Віталій Ковальчук зустрівся з ворогом мало не лицем до лиця. Тоді він, у складі зведеного загону, перебував у прикордонному підрозділі на ділянці кордону з росією. Колони ворожих танків прорвали кордон та вели вогонь по прикордонних позиціях і техніці. Після використання усіх можливих вогневих засобів низка підрозділів залишились відсічені природними перешкодами та противником.

Умілими діями та сміливими рішеннями Віталій Ковальчук тоді зумів зберегти увірений йому персонал, зброю та техніку відвівши їх на безпечну відстань від лінії вогню.

На жаль, 1 березня 2022 року Віталій Олександрович зустрів свій останній ранок і свою останню весну. Під час виконання бойового завдання під Черніговом російські окупанти обірвали життя Віталія Ковальчука.

Урочисте прощання відбулося лише через місяць після загибелі, коли окупантів  вигнали за межі Чернігівської області. Свій вічний спочинок офіцер-прикордонник  знайшов у м. Новояворівськ Львівської області.

Без батька залишилася неповнолітня донька. Не дочекалися Героя з війни мати, дружина та сестра.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі полковник (посмертно) Віталій Ковальчук – нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси