Хвилина мовчання воїну-прикордоннику Василю Дрозду

НАЗАД
08 квiтня 2024 09:00

Завжди на позитиві та посмішкою на обличчі – саме таким згадують бойові побратими Василя Олександровича – прикордонника, який віддав найдорожче – своє життя, за мирне небо та рідну Батьківщину.

Дрозд Василь Олександрович народився на Житомирщині, хоча дитинство та юність провів на Одещині. Закінчивши місцеву школу, отримав базову середню освіту в селі Полєзне Роздільнянського району.

Військовий шлях в лавах Держприкордонслужби України розпочав ще в 1998 році, приєднавшись до дружнього колективу Подільського прикордонного загону.

Попри службу, знаходив вільний час для занять спортом, був воротарем місцевої збірної команди з футболу. Полюбляв риболовцю та збирав колекцію ножів. Не втрачав жодної можливості провести час з дітьми.

У 2015 році в складі зведеного загону брав участь в антитерористичній операції на сході України, де мужньо та самовіддано виконував службові обов’язки.

Вчитись тому, що потрібно на війні – принцип, якому слідував Василь Дрозд та неухильно його дотримувався.

На початку повномасштабного вторгнення, маючи непереборне бажання нищити ворога та звільняти окуповані території від загарбницьких рук противника, Василь долучився до новоствореного загону «Сталевий кордон».

Пліч-о-пліч з бойовими побратимами захисник вів боротьбу за свободу та незалежність всього українського народу.

Однак, 23 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині, внаслідок штурмових дій противника Дрозд Василь отримав поранення не сумісні з життям.

Схиляємо голови за героєм, чиє життя забрала війна!

Вічна шана та вічний спокій!

Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси