Хвилина мовчання прикордоннику Роману Сергієнко

НАЗАД
01 червня 2024 09:00

Сержант (посмертно) Сергієнко Роман Сергійович інспектор прикордонної служби - помічник гранатометника в прикордонній комендатурі швидкого реагування Чернігівського прикордонного загону.

Народився в місті Чернігів 12 листопада 2001 року.

Після навчання у Чернігівській загальноосвітній школі №19, Роман продовжив освіту у коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Національного університету «Чернігівська політехніка». Далі хлопець вступив до закладу вищої освіти «Чернігівська політехніка», проте навчання там не продовжив, адже прийняв рішення приєднатися до лав Державної прикордонної служби України, аби разом з побратимами вибити ворога та повернути мир і спокій державі.

У липні 2023 року Роман Сергійович підписав контракт із Державною прикордонною службою України, та захищав північні рубежі країни. Згодом, у квітні 2024 року, Роман вибув у складі бойового підрозділу на Схід нашої держави.

24 квітня 2024 року молодший сержант Роман Сергієнко разом зі своїми побратимами виконував бойове завдання зі знищення противника та недопущення його просування вглиб території України в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Перебуваючи на вогневій позиції, прикордонник мужньо та стійко виконував поставлені бойові завдання.

Того дня росіяни штурмували позиції прикордонників із самого ранку, гатили із різних видів озброєння, руйнуючи укріплення військовослужбовців.

На жаль, під час штурмових дій противника, Роман отримав численні поранення внаслідок розривів ворожих снарядів поряд із ним. Тільки 28 квітня побратими змогли відбити захоплену ворогом позицію та евакуювали тіло загиблого товариша. Поховали молодшого сержанта Романа Сергієнко у Чернігові 4 травня 2024 року.

Мама Романа, Ірина Борисівна, розповідає що син добре навчався в школі, вчителі його поважали за наполегливість та кмітливість. У шкільні роки хлопець миттєво засвоював навчальний матеріал, мав схильність до точних наук, захоплювався комп’ютерною технікою – міг сам зібрати ПК із комплектуючих. Гарний друг та надійний товариш, цікавився автомобілями, любив свою собаку. А найбільше любив рибалити – це було його хобі.

Побратими згадують, як Роман, який щойно приступив до виконання завдань у прикордонному підрозділі - наполегливо вивчав законодавство та сумлінно виконував поставлені йому завдання. Військовослужбовця цікавило усе. Роман був дуже вимогливим до себе у військовій справі.

Сергієнко Роману Сергійовичу назавжди 22 роки. Вічна слава і вічна пам’ять Геро-прикордоннику!

Наш побратим віддав найцінніше, щоб захистити рідну землю і людей, котрих він любив. Імена Героїв ми будемо завжди пам’ятати, будемо продовжувати їхню справу і будемо мститися. А ще ми будемо розповідати про них історії – як вони жили, як вони боролися і як вони загинули. Важливо, щоб про боротьбу наших героїв знали нащадки, адже їхнє життя і їхня смерть – це розділи новітньої історії України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси