Хвилина мовчання прикордоннику Олегу Черпаку

НАЗАД
15 лютого 2024 09:00

Він був воїном за станом душі. Олегу назавжди 19…

У щоденній хвилині мовчання ми вшановуємо світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Сьогодні розповімо про нашого побратима Олега Черпака.

Олег народився 12 лютого 2004 року в селі Закутенці Білоцерківського району Київської області.

У 2022 році закінчив Державний навчальний заклад «Лисянський професійний аграрний ліцей».

З початком повномасштабного вторгнення, вісімнадцятирічний юнак, не вагаючись, став до лав Державної прикордонної служби України, аби разом з побратимами вибити ворога з рідної землі та повернути мир і спокій державі.

У грудні 2022 року Олег Черпак прийнятий на військову службу за контрактом та призначений на посаду інспектора прикордонної служби 2 категорії – водій другої прикордонної комендатури 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України.

Олег з честю та гідністю виконав обовʼязок громадянина своєї держави. До останнього моменту був патріотом своєї країни.

Сержант Черпак Олег Петрович,  загинув 13 травня 2023 року в ближньому бою з окупантами в районі села Мхи Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

«Ми пишаємося своїм таким молодим сином, братом, що в свої 19 років він не побоявся подивитися смерті в очі, він знав, що ризикує життям заради свободи свого народу. Він ще не встиг побачити життя в повній його красі, він не встиг навіть завести сімʼю, бо він хотів жити в мирній вільній Україні», - кажуть про Олега його рідні.

За особисту мужність, високий професіоналізм, витримку, сумлінне виконання бойових завдань сержант Черпак Олег Петрович указом Президента України №35/2024 29 січня 2024 року нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни” (посмертно).

Світлий і добрий, завжди усміхнений… І хоча Олег був зовсім юним - він був Воїном за станом душі.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ї та родині полеглого Героя. Герої не вмирають, вони охороняють нас з небес! Вічна пам’ять прикордоннику Олегу Черпаку!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси