Хвилина мовчання прикордоннику Михайлу Гуку

НАЗАД
03 серпня 2023 09:00

Старший сержант Гук Михайло загинув 28 березня 2022 року в бою з російськими загарбниками під час оборони Чернігова. Йому був 31 рік.

Захисник України родом із селища Безуглівка Чернігівської області. У 2009 закінчив Щорське вище професійне училище лісового господарства. З 2015 року воїн проходив службу у лавах прикордонного відомства.

У перший день повномасштабного вторгнення Михайло та його товариші по зброї стали на захисті міста Чернігова. Під численними масованими, артилерійськими та мінометними обстрілами, прикордонники давали гідну відсіч окупантам, які намагалися прорвати наші позиції.

28 березня 2022 Михайло в складі групи, під час пересування службовим автомобілем до місця виконання завдання, натрапили на ворожу засідку. Автомобіль був обстріляний із різних видів озброєння, вибухнув і загорівся. Обороняючись до останнього набою, прикордонники до кінця виконали свій військовий обов’язок. Сили противника були переважаючі, прикордонники в той день зазнали тяжких втрат.

Минуло понад рік, як рідні й близькі змогли провести Героя в останню путь, після процедури встановлення ДНК.

Офіційний мітинг-прощання з загиблим воїном відбувся у центрі Нових Борович Сновської територіальної громади. Тут зібралися рідні й близькі Михайла, друзі, побратими, керівники громади та району, жителі Сновщини й сусідньої Городнянщини, де останнім часом жив і служив прикордонник.

Над його могилою завжди майорітиме жовто-блакитний стяг, захисник Михайло вічно оберігатиме всіх нас з Небес.

Наш з вами обов’язок – завжди пам’ятати про подвиг солдата і молитися, щоб всі захисники повернулися додому живі.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси