Хвилина мовчання Герою-прикордоннику Олегу Шабаліну

НАЗАД
25 травня 2024 09:00

Олег Андрійович Шабалін народився 25 березня 1979 року в селі Гужівка Ічнянського району Чернігівської області.

2003 року він розпочав військову службу за контрактом у Чернігівському прикордонному загоні.

Побратими згадують Олега як чесного, справедливого та сумлінного військовослужбовця з високими показниками службової діяльності.

Під час повномасштабного вторгнення російської армії він мужньо захищав межі Чернігівської області. У вересні 2023 року Олег вирушив на Схід України у складі бойового підрозділу прикордонного загону.

22 вересня 2023 року майстер-сержант Шабалін Олег разом із побратимами виконував бойове завдання із знищення противника та захисту території. З самого ранку точився тяжкий бій, росіяни тиснули танками та закидали позиції прикордонників артилерією.

За результатами бойового зіткнення з противником, силами прикордонників, за підтримки мінометних розрахунків, було знищено два ворожі танки та три бойові машини піхоти противника, а ворожа піхота відступила. Та, на жаль, російський снаряд вибрав свою ціль. Олег Шабалін дістав поранення, від якого не міг врятуватися.

Його ім'я зайняло своє місце серед вічних вогнів Героїв, а його душа покинула цей світ, залишивши свою велич.

Прикордонник Олег Шабалін загинув зі зброєю в руках, виконуючи бойове завдання під час захисту Батьківщини на Сході нашої Держави поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Майстер-сержанту Шабаліну Олегу Андрійовичу посмертно присвоєно військове звання «старший майстер-сержант» та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня Указом Президента України №870 від 30 грудня 2023 року.

Орден вручили сину Олега Шабаліна – Владиславу та дружині Тетяні.

Схиляємо голови у скорботі за нашим Побратимом і за всіма Захисниками, які полягли за Україну.

Вічна пам'ять всім Воїнам-Захисникам Батьківщини!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси