«Хрест бойових заслуг» і відзнаки «За мужність та відвагу»

НАЗАД
15 жовтня 2022 09:29

Президент України відзначив прикордонників з нагоди Дня захисників та захисниць України.

Урочиста церемонія відбулася біля Маріїнського палацу в Києві.

Глава держави привітав воїнів з Днем захисників і захисниць, а також зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва.

Президент відзначив, що покоління українців боролися за свою волю, а слава українських воїнів приносить волю та свободу. Сьогодні, відбиваючи російське вторгнення, наше воїнство своєю перемогою може втілити мрії, за які боролися попередні покоління українців.

Володимир Зеленський зауважив, що задля досягнення високої мети українці мають зберігати єдність і підтримувати всіх захисників, які наближають нашу перемогу.

«Вічна слава всім, хто воює й працює заради України! Вічна велика подяка й повага всім, хто став на захист свободи нашої неньки!» – наголосив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників, які загинули за Україну.

Глава держави вручив військову відзнаку «Хрест бойових заслуг» зокрема прикордоннику полковнику Максиму Балагурі, який із початку російського вторгнення протягом лютого-березня 2022 року неодноразово виконував бойові завдання з відсічі противнику, організації евакуації поранених, прикриття підрозділів Державної прикордонної служби та Збройних Сил України.

Відзнак «За мужність та відвагу» також були удостоєні 1-й прикордонний загін та 23-й загін морської охорони Державної прикордонної служби України. Почесні стрічки з рук Президента України отримали Валерій Падитель та Михайло Паславський.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси