Хаті та Йоко – кінологічний тандем прикордонників

НАЗАД
18 квiтня 2023 14:52

Хаті – прикордонник, Йоко – його чотирилапий напарник.

«Свій військовий шлях я розпочав строковиком три роки тому. Згодом підписав контракт та продовжив службу на кордоні, але уже не сам, а в парі з чотирилапим напарником. Тоді я зрозумів, що кінологія – це моє покликання», - розповідає прикордонник Роман.

На момент повномасштабного вторгнення хлопець на псевдо Хаті охороняв західні рубежі нашої держави. Каже, що найбільше хвилювався за своїх рідних, які перебували на Чернігівщині.

«Боронити державу є моїм обов’язком. Я розумів, що маю захистити свою родину і прийняв рішення їхати на схід. Наш підрозділ виконував завдання на Луганщині. Ворог постійно обстрілював наші позиції, найстрашніше було коли обстрілювали фосфорними та касетними боєприпасами. Але, попри все, ми вистояли та не допустили захоплення нашої території», - ділиться прикордонник.

Після відрядження боєць повернувся до улюбленої справи – кінології. Зараз він та його чотирилапий напарник Йоко опановують курс з пошуку наркотичних речовин, а по завершенні навчання «кінологічний тандем» виконуватиме завдання з охорони кордону.

«Найбільше моє бажання, як і всіх українців – це Мир та Перемога, - каже кінолог, - і я докладу максимум зусиль, аби його здійснити».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси