Хабар – не вихід. Подорожуйте через кордон законно

НАЗАД
03 серпня 2021 12:44

З початку 2021 року було зафіксовано 794 спроби припинення прикордонниками правопорушень, що пов’язані з наданням хабарів.

Майже 90 спроб підкупу охоронців кордону задокументували протягом минулого місяця. Впродовж липня прикордонників намагались підкупити 66 іноземців та 22 наших співвітчизники. Загальна сума запропонованих правоохоронцям коштів склала понад 280 тисяч гривень у національній та іноземній валюті.  

Наприклад, в контрольному пункті в'їзду виїзду «Новотроїцьке» наш співвітчизник 1996 року народження, прямуючи на тимчасово окуповану територію, запропонував прикордоннику неправомірну вигоду у розмірі 1900 доларів США за його безперешкодний пропуск через лінію розмежування з великою сумою коштів.

А іноземець, громадянин Росії, аби прикордонники переглянули рішення про відмову у в'їзді в Україну його та брата в аеропорту «Бориспіль» пропонував прикордоннику 1000 доларів США.

І такі спроби підкупів прикордонники продовжують фіксувати майже щоденно. Тільки протягом кількох крайніх днів близько десяти таких правопорушень зафіксовано на лінії розмежування та на державному кордоні. Сума запропонованих правопорушниками коштів сягала 500 доларів США та 500 євро.

У цих та інших випадках від запропонованих коштів прикордонники відмовились та здійснили відповідне інформування співробітників Нацполіції.  

Водночас протягом минулого місяця у 7 випадках військовослужбовцям Чернівецького,  Сумського,  Харківського та Донецького прикордонних загонів відповідними уповноваженими органами було оголошено підозру у вчиненні корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 368 та 369 Кримінального кодексу України.

Державна прикордонна служба вкотре нагадує, що пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, а також прийняття такої обіцянки, пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою є правопорушенням, за яке законом передбачена кримінальна відповідальність.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси