Громадянин Узбекистану в Києві допомагав вербувати українок для надання інтимних послуг в Лондоні

НАЗАД
16 червня 2023 15:28

Наприкінці квітня прикордонники Головного оперативно-розшукового відділу Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» спільно з представниками Міграційної поліції м. Київ перекрили міжнародний канал торгівлі людьми.

Через цей канал українські жінки потрапляли у сексуальне рабство закордон.

Тоді в пункті пропуску «Шегині» затримали організатора та співорганізатора злочину – двох громадян Болгарії.

Задля власного збагачення, під приводом працевлаштування за кордоном, ділки організували на території України злочинну схему, яка полягала в підборі, вербуванні, сприянні в перетинанні кордону та в подальшому залученні для надання послуг інтимного характеру в місті Лондон жінок із малозабезпечених сімей віком від 18 до 30 років.

Своїх майбутніх жертв організатори-іноземці шукали в мережі Інтернет. Українкам пропонували зарплатню від 1 000 доларів США.

Днями в столиці прикордонники спільно з Міграційною поліцією м. Київ провели обшуки ще в одного співорганізатора міжнародного каналу торгівлі людьми. Ним виявився громадянин Узбекистану 1995 року народження. Чоловік деякий час переховувався закордоном. У його помешканні правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, сім картки та ноутбук, які можуть бути доказами протиправної діяльності. Вчора йому обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт терміном 60 діб.

Кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, триває. За вчинене ділку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси