Громадянин Узбекистану намагався підкупити прикордонника, щоб безперешкодно потрапити в Україну

НАЗАД
07 серпня 2017 09:47

Минулої доби іноземець запропонував неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США прикордонникам Сумського загону.

Минулої доби іноземець запропонував неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США прикордонникам Сумського загону.

Так в пункт пропуску «Бачівськ» на вхід до України прибув громадянин Узбекистану. Під час здійснення заходів контролю охоронці кордону виявили у паспортному документі чоловіка 10 підроблених відміток про перетинання державного кордону України.

У ході з'ясування походження підробок, іноземець, аби «вирішити питання» про безперешкодний перетин кордону, запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в сумі 100 доларів США, на що отримав категоричну відмову.

Наразі, охоронці кордону передали правопорушника співробітникам поліції, для подальшого з’ясування вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Наголосимо, що Державна прикордонна служба України продовжує активно спрямовувати свою роботу на запобігання корупції серед співробітників відомства, в тому числі нині триває відомча акція «Стоп корупція. Від слів до дій!». Загалом з початку року зафіксовано понад 670 випадків, коли прикордонникам пропонували неправомірну вигоду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси