Громадянам Непалу, які пропонували хабарі в столичному аеропорту, доведеться повернутися додому

НАЗАД
31 липня 2019 11:51

Двоє громадян Непалу, які прилетіли учора в міжнародний аеропорт «Бориспіль», намагалися підкупити українських прикордонників. Однак такі наміри іноземців виявилися невдалими.

Так, одного із них спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби України, слідчих відділення поліції в аеропорту «Бориспіль»  Бориспільського ВП ГУНП в Київській області під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури Київської області, в ході реалізації матеріалів кримінального провадження за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Правопорушення задокументовано під час надання прикордоннику неправомірної вигоди в розмірі 500 євро за сприяння в безперешкодному перетині державного кордону. Тривають невідкладні слідчі дії.   

Ще одному його співвітчизнику, який також намагався потрапити в Україну запропонувавши кошти у розмірі 400 євро, прикордонники відмовили у пропуску через кордон. За рішенням начальника ОКПП «Київ» іноземцю заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки. Особу буде повернуто зворотним рейсом.  

Варто зазначити, що з початку року зафіксовано понад 300 випадків, коли військовослужбовці ДПСУ відмовлялися від неправомірної вигоди та приймали стосовно правопорушників відповідні правові рішення.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси