Громадська рада при Адміністрації Держприкордонслужби провела установчі збори

НАЗАД
26 лютого 2019 17:15

Державна прикордонна служба України відкрита для співпраці з громадськістю, а ведення діалогу з суспільством має надзвичайно важливе значення.

Сьогодні, 26 лютого, в Адміністрації Держприкордонслужби відбулися установчі збори Громадської ради при Адміністрації відомства. З-поміж іншого на зборах сформовано новий склад Ради на 2019-2021 роки.

На засіданні також були присутні керівники окремих структурних підрозділів Адміністрації Держприкордонслужби.

На початку заходу Голова Громадської ради Володимир Бідах прозвітував про діяльність за останні два роки. Зокрема він відмітив, що організація завжди була і залишатиметься налаштованою на конструктивний діалог, взаємодію та співпрацю з Адміністрацією, і завжди працювала на результат.

 «Будучи незалежними і маючи чималий досвід служби і роботи в прикордонних військах, ми маємо моральне право на свою думку і позицію. До речі, ні одна наша пропозиція керівництву не була проголошена як не прийнятна, чи не правильно оцінена», - сказав він.

В той же час, Володимир Бідах висловився про необхідність посилення реагування на пропозиції Громадської ради від посадових осіб Держприкордонслужби для їх реалізації.

«Ми вникали в питання забезпечення військовослужбовців всім необхідним, підготовки до зими, фахової підготовки прикордонників, взаємовідносин в колективах, роботу профспілок та багато іншого. Ми інформували керівництво про дії прикордонників, де вбачались ознаки корупції, брали участь у військово-патріотичному вихованні», - зауважив він.

У ході засідання зазначалося, що Громадською радою за два роки загалом проведено 8 засідань, 10 засідань правління ради, а також 8 виїзних засідань і розглянуто більше 100 питань, які стосуються основних аспектів діяльності прикордонного відомства.

«Обговорено і подано наші пропозиції до 6 проектів документів державного та відомчого рівня. Ми брали участь в експертизі керівних документів з охорони державного кордону України, науково-практичних конференціях, обговоренні питань за круглим столом, найважливіших питань, які розглядалися на Колегії ДПСУ, засіданні громадських організацій інших органів державної влади», - наголосив Володимир Бідах.

Згодом відбулась доповідь ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при Адміністрації Держприкордонслужби і проведено установчі збори. При цьому всі учасники, яких налічувалося більше 40, мали можливість презентувати організацію громадянського суспільства, яку вони представляють, і себе особисто, а також провести дискусії щодо нового складу Ради та її подальшої роботи.

Вже після обрання керівного складу Громадської ради, керівником якої став Ігор Глова, та обрання всіх її членів пройшло перше засідання новообраної організації.

Присутній на засідання перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк подякував вже екс-голові Володимиру Бідаху та усім учасникам за підтримку, критику і напрацьоване за ці роки. Також він привітав новообраний склад Громадської ради.

«Ми завжди намагались бути відкритими, прозорими. Ми намагалися вас слухати і дослухатися до ваших порад. Звісно, що це не завжди і вам, і нам вдавалося, це нормальний процес, а якщо не буде дискусії, не буде обговорення, аргументації, то це буде регрес», - сказав Василь Серватюк.

Він побажав усім віри в Україну, український народ, в перемогу та прикордонне відомство.

«Нова Громадська рада - це нові люди, нові виклики, з якими ми будемо спільно з вами працювати. Прийміть наші щирі привітання!» - додав він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси