Громадяни намагалися втягнути прикордонників у протиправну діяльність

НАЗАД
08 квiтня 2016 15:52

Минулого тижня прикордонники зафіксували 9 спроб дачі хабарів співробітникам прикордонного відомства. Учора спробу дачі неправомірної грошової винагороди прикордонники зафіксували у контрольному пункті в`ї

Минулого тижня прикордонники зафіксували 9 спроб дачі хабарів співробітникам прикордонного відомства.

Учора спробу дачі неправомірної грошової винагороди прикордонники зафіксували у контрольному пункті в`їзду-виїзду «Зайцеве», що на Донеччині. Втягнути прикордонників у протиправну діяльність намагався громадянин України. Він їхав вантажним автомобілем «Сітроєн» з підконтрольної бойовикам території та перевозив гіпс, на який не мав документів. Проте чоловік вирішити це питання спробував через підкуп прикордонників, запропонуваши  хабар у розмірі 1000 гривень. Прикордонники від хабара відмовилися та викликали співробітників поліції.

А пункті пропуску «Лужанка» підкупити прикордонників намагалися двоє так званих псевдоугорців. Прикордонники виявили, що в Україну ці громадяни за угорськими паспортами не в’їжджали. Під час встановлення обставин з’ясувалося, що громадянини мали дійсні документи –  громадян України. Зрозумівши, що потрапили у халепу, подружжя вирішило заплатити 400 гривень прикордонникам за їх безперешкодний перепуск, однак були оформлені згідно чинного законодавства України.

А прикордонникам Білгород-Дністровського загону минулого тижня громадяни Молдови тричі пропонували хабарі у розмірі 200, 200 та 100 гривень. Один із порушників намагався відкупитися за несправний документ, іншому - було заборонено в’їзд на територію нашої країни, а ще один - за перевищення терміну перебування на території України майже на 2,5 місяці.

Ще троє  іноземців – громадянин Узбекистану, Болгарії, Туреччини та один українець пропонували хабарі прикордонникам Чернігівського, Ізмаїльського, Одеського та Чернівецького загонів. Порушники хотіли заплатити правоохоронцям за оформлення автомобіля без огляду та безперешкодне перетинання кордону.

В усіх випадках порушники отримали категоричні відмови від прикордонників. Про факти пропонування неправомірної вигоди були проінформовані компетентні органи.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби. Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу, громадяни можуть звертатись на телефон  служби  «ДОВІРА»:  (044) 527-63-63 та ел. пошта:  [email protected]

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси