Громадяни Лівії, Китаю та України намагалися дати хабар прикордонникам

НАЗАД
06 серпня 2015 17:33

Співробітники Держприкордонслужби в аеропорту «Бориспіль» зафіксували чергові спроби дачі неправомірної винагороди іноземцями, які таким чином намагалися уникнути відповідальності за по

 Співробітники Держприкордонслужби в аеропорту «Бориспіль» зафіксували чергові спроби дачі неправомірної винагороди іноземцями, які таким чином намагалися уникнути відповідальності за порушення українського законодавства.

Двоє громадян Лівії, що прямували рейсом «Київ-Стамбул», під час проходження паспортного контролю запропонували прикордонному наряду хабар у розмірі 1200 гривень, які вклали у закордонні паспорти. Також під час оформлення рейсу сполученням «Київ - Пекін» 34-річний громадянин Китаю запропонував інспектору прикордонної служби неправомірну винагороду у розмірі 50 доларів США. Таким чином іноземці намагалися уникнути сплати штрафу за порушення правил перебування та реєстрації на території Україні.

Стосовно даних громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Крім того у контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» під час проходження перевірочних заходів громадянка України спробувала дати неправомірну винагороду прикордонникам  у розмірі 2 тисячі рублів РФ з метою вирішення питання щодо пропуску неповнолітньої дитини до АР Крим.

Громадянку з дитиною передано співробітникам МВС в Херсонській області.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян, які прямують через державний кордон, не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями. Нагадуємо, що за спробу дачі хабара передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси