Гострий нюх та швидкі лапи

НАЗАД
11 червня 2023 11:16

«Роль службових собак у прикордонній службі надзвичайно важлива, адже у них є потужна зброя – гострий нюх та швидкі лапи», – вважає прикордонник Олександр Дробот

Олександр займається кінологією уже 6 років тож має чималий досвід у підготовці чотирилапих охоронців. Каже, що найважливіше у цій справі – це любити собак та мати твердий характер, аби навчити такого напарника.

«У мене надзвичайно розумна та віддана напарниця Кальма. У 2017 році вона разом зі мною їздила на Схід, де ми виконували обов’язки з охорони держрубежу близько двох років. Тоді Кальма допомагала виявляти зброю та вибухівку. Далі служба на північному кордоні. А зараз ми опановуємо нові навики та навчаємося за напрямом розшукові собаки прикордонної служби. Кальма навчається затримувати порушників», – розповідає кінолог.

Аби навчити собаку затримувати порушників, виробляють правильний хват за допомогою спеціальних подушок. Поступово до занять залучають умовних порушників у спеціальних захисних костюмах. А ще чотирилапі повинні бути у відмінній фізичній формі, тож для цього їх тренують на смузі перешкод. Службовий пес повинен бути витривалим, не боятися висоти та з легкістю долати бар’єри.

«У мирний час і під час війни, службові собаки є незамінними помічниками, надійними напарниками та вірними друзями, тож зовсім скоро ми з Кальмою охоронятимемо північні рубежі нашої держави», – каже Олександр.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси