Головний центр підготовки особового складу святкує 29-річчя

НАЗАД
01 липня 2021 16:39

З нагоди святкування 29-ї річниці на стройовому плацу Головного центру відбулися урочисті заходи.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав життя за суверенітет та незалежність рідної країни, серед яких і генерал-майор Ігор Момот, який загинув у 2014 році на сході України і чиє ім’я нині носить Головний центр.

Під час виступу начальник Головного центру полковник Дмитро Коцеруба передав вітання від Голови Держприкордонслужби України генерал-майора Сергія Дейнека та від себе особисто подякував усьому персоналу за сумлінне виконання службових обов’язків, побажав усім найкращих звершень й вручив відомчі нагороди.

Варто зазначити у різні періоди Головний центр називався по-різному, але головні завдання залишалися незмінними. Навчальний заклад здійснює професійну підготовку персоналу Державної прикордонної служби України та забезпечує кордон молодшим персоналом і вузькопрофільними спеціалістами. Завдяки наполегливій праці усього колективу, навчальний заклад відомий не лише у місті Черкаси, а й усієї України та за її межами.

Нагадаємо, 29 років тому, відповідно до Директиви Міністерства Оборони України, 76-й танковий полк передали у розпорядження Державного комітету у справах охорони державного кордону. 1 липня 1992 року наказом Командувача Прикордонних військ України військову частину перейменували в 1 Оршанський навчальний прикордонний загін.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси