Головним експертно-криміналістичним центром Держприкордонслужби організовано спеціалізований тренінг для інструкторів з питань безпеки та перевірки паспортних документів

НАЗАД
30 березня 2018 15:03

Головним експертно-криміналістичним центром Держприкордонслужби організовано спеціалізований тренінг з підготовки інструкторів для проведення занять з питань безпеки, дослідження та перевірки паспортних й інших документів.

Впродовж тижня Головним експертно-криміналістичним центром Держприкордонслужби на базі Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» організовано спеціалізований тренінг з підготовки інструкторів для проведення занять з питань безпеки, дослідження та перевірки паспортних й інших документів. Захід відбувся у рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги ЄС Twinning «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів».

Заняття проводилися експертами експертно-криміналістичних установ Литви, Німеччини та Польщі за спеціалізованою начальною програмою із застосуванням сучасних методик, які використовуються у країнах – членах ЄС для підготовки інструкторів експертно-криміналістичних підрозділів.

Протягом тренінгу експерти Держприкордонслужби пройшли підготовку у якості інструкторів для проведення занять з питань безпеки, дослідження та перевірки документів які посвідчують особу та надають право громадянам України, іноземцям та особам без громадянства на перетинання державного кордону України. Особлива увага приділялася питанням організації, підготовки та методикам проведення занять для інспекторського складу І та ІІ лінії контролю документів. Під час практичних занять фахівці Головного центру мали змогу самостійно дослідити, надані європейськими експертами, зразки документів на предмет наявності в них ознак підробок.

Одночасно, учасники тренінгу обговорили проблеми, стан та перспективи розвитку у Держприкордонслужбі сучасної трьохрівневої системи підготовки персоналу з перевірки документів, які надають право на перетинання державного кордону України.

Всього, у рамках спеціалізованого тренінгу пройшло підготовку 12 офіцерів-експертів Головного експертно-криміналістичного центру та його регіональних підрозділів забезпечення експертної діяльності органів охорони державного кордону.

За результатами навчання кожен учасник отримав сертифікат європейського зразку.

Варто зазначити, що наступним етапом навчань планується організація подібних спеціалізованих тренінгів з питань захисту проїзних документів та виявлення в них підробок для  інспекторів  І та ІІ лінії контролю, які проведуть вже підготовлені інструктори Головного експертно-криміналістичного центру та його регіональних підрозділів.

Важливо, що у перспективі, такі тренінги мають стати обов’язковою компонентою трьохрівневої системи підготовки персоналу, який здійснює перевірку документів під час прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси