Головні прикордонники України та Республіки Молдова обговорили перспективи співпраці

НАЗАД
19 грудня 2012 16:06

 

19 грудня в Кишиневі відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та начальника Департаменту Прикордонної поліції Республіки Молдов

 

19 грудня в Кишиневі відбулася зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та начальника Департаменту Прикордонної поліції Республіки Молдова  Дорина Пуриче.

У ході зустрічі головні прикордонники України та Молдови обговорили виконання домовленостей, досягнутих раніше, проаналізували обстановку на українсько-молдовському державному кордоні та окреслили подальші кроки співпраці.

Керівники прикордонних відомств зауважили, що високий рівень взаємодії між прикордонниками України та Республіки Молдова дозволяє оперативно вирішувати широкий спектр питань, пов'язаних з державним кордоном. Крім того, відбувалася ефективна протидія проявам транскордонної злочинності, своєчасний обмін інформацією про обстановку на кордоні та забезпечено режим державного кордону. Окремо учасники зустрічі констатували про успішну реалізацію Угоди між Урядами двох країн з проведення експерименту щодо здійснення спільного контролю в пункті пропуску «Брічень - Россошани» на території України та взаємодії органів спеціальних розслідувань. Також було домовлено продовжувати практику спільного патрулювання, створення контактних пунктів, забезпечити ритмічність функціонування пунктів пропуску в умовах збільшення пасажиро-транспортного потоку під час туристичних сезонів.

Особливу увагу Микола Литвин та Дорин Пуриче приділили співробітництву двох прикордонних відомств з Місією Європейської Комісії з надання допомоги в питаннях охорони кордону Україні та Республіці Молдова (EUBAM). Вони зазначили, що діяльність Місії EUBAM сприяє об’єднанню зусиль та підвищує рівень безпеки спільного державного кордону.

Наприкінці зустрічі Микола Литвин та Дорин Пуриче підписали План розвитку співробітництва між Державною прикордонною службою України та Департаментом Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова на 2013 рік.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси