Головні Прикордонні Уповноважені України та Угорщини домовилися про подальшу взаємодію

НАЗАД
19 червня 2024 11:49

Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Дейнеко провів онлайн зустріч зі своїм угорським колегою – заступником начальника поліції – Головним Директором Охорони правопорядку Угорщини Яношем Золтаном Кучіком.

Приводом для зустрічі стало обговорення двох ключових питань, що стосуються обстановки на українсько-угорському державному кордоні та функціонування пунктів пропуску, а також стану протидії протиправній діяльності.

«Для нас відносини з Головним директоратом Охорони правопорядку Угорщини були і залишаються стратегічно важливими. Я радий, що ми маємо можливість обговорити актуальні питання охорони спільної ділянки державного кордону та подальший розвиток співпраці наших відомств», – наголосив Сергій Дейнеко.

За оцінкою угорських колег загальна обстановка на українсько-угорській ділянці державного кордону залишається в цілому контрольованою. Генерал-майор поліції доктор Янош Золтан Кучік підтвердив ефективність роботи українських прикордонників щодо недопущення потрапляння в Угорщину і загалом до ЄС зброї і боєприпасів, що може бути пов’язаним з війною в Україні.

Сторони прийшли до висновку, що основними загрозами на спільному кордоні залишаються контрабанда товарів в пунктах пропуску, у тому числі тютюнових виробів, а також активізація злочинних угруповань, які спеціалізуються на переміщенні осіб через державний кордон.

Зустріч була конструктивною та завершилася домовленостями про перспективи спільної роботи над завданнями, покликаними забезпечити правопорядок та безпеку на кордоні в умовах актуальних загроз.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси