Голова ВРУ вручив прикордонникам сертифікати на призначення стипендій

НАЗАД
14 жовтня 2020 13:29

Сьогодні у Києві Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вручив сертифікати на призначення стипендій на 2020-2021 навчальний рік курсантам і слухачам за особливі успіхи в навчанні й науковій діяльності та зразкову військову дисципліну.

Серед нагороджених – троє представників Національної академії Держприкордонслужби України.

В урочистостях також взяли участь: Перший заступник Голови ВРУ, Заступниця Голови ВРУ, народні депутати України, міністри, глави відомств, представники військових вищих навчальних закладів та учасники АТО/ООС.

За особливі успіхи в навчанні й науковій діяльності та зразкову військову дисципліну сертифікати вручені слухачу факультету підготовки керівних кадрів підполковнику Михайлу Синишину, курсанту факультету забезпечення оперативно-службової діяльності Андрію Олійнику та курсанту факультету безпеки державного кордону Роману Смічику.

Підполковник Михайло Миколайович Синишин народився на Хмельниччині, в 2003 році закінчив прикордонний виш із золотою медаллю. В подальшому проходив службу в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби на керівних посадах – від начальника відділення інспекторів прикордонного контролю (прикордонної служби) до начальника відділу прикордонної служби першої категорії та начальника оперативно-бойової прикордонної комендатури. В 2019 році Михайло вступив на факультет підготовки керівних кадрів академії та продовжив навчання з відмінними результатами та, знову ж, старшим навчальної групи. Одноголосним рішенням членів Вченої ради академії Михайло представлений як кандидат на отримання стипендії від Голови ВРУ.

Курсант Олійник Андрій Олександрович родом зі Львівщини, до академії із золотою медаллю закінчив Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Наразі він навчається на четвертому курсі прикордонної альма-матер тільки на «відмінно», є активним учасником військово-наукових товариств академії, а з 2019 року є експертом з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Курсант 4го курсу профільного факультету прикордонної академії Смічик Роман Володимирович народився на Волині. Також «чистий» відмінник навчання. Окрім відмінних теоретичних знань, Роман ще й зразково підтверджує їх на практиці, адже неодноразово відмічався в кращу сторону під час проходження практичного стажування на різних ділянках державного кордону України.

Зазначимо, що стипендії Верховної Ради України призначаються курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів, які виявили особливі успіхи в навчальній і науковій діяльності та зразкову військову дисципліну. Розмір парламентської стипендії для курсантів складає подвійне грошове утримання, а для слухачів – розмір грошового утримання з підвищенням на 100 % їхнього посадового окладу (Постанова Верховної Ради України № 246/95-ВР «Про встановлення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи»).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси