Голова Держприкордонслужби перевірив готовність підрозділів до оборони рубежу держави

НАЗАД
15 серпня 2014 16:57

Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин протягом тижня перевіряв готовність сил та засобів Донецького прикордонного загону, підрозділів Азово-Чорноморського та Південного регіональних уп

Підступні дії Російської Федерації, які розпочалися з окупації Автономної Республіки Крим, продовжились ескалацією напруги в східних областях України,  а згодом   переросли в прямий  обстріл з важкої артилерії території Донецької та Луганської областей, не залишають жодних сумнівів, що ворог може вторгнутись у будь-який момент та з  будь-якого напрямку. Найбільш вірогідними є південні та північні рубежі нашої держави. 

Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин протягом тижня перевіряв готовність сил та засобів Донецького прикордонного загону, підрозділів Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь до оборони державного кордону в особливий період. Пріоритетними питаннями були: організація охорони загрозливих ділянок кордону та стан взаємодії з підрозділами Збройних сил України,  Національної гвардії, батальйонами територіальної оборони, місцевими правоохоронними органами та державними органами влади. Крім того заслуховувались керівники підрозділів з питань всебічного забезпечення підрозділів, що задіяні за планом антитерористичної операції, постачання  колективної зброї та розгортання додаткових резервів для оборони потенційно небезпечних  прикордонних районів у межах Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей.          

Особливу увагу керівник Служби приділив інженерному облаштуванню узбережжя  Азовського моря та  українсько-молдовського кордону.  Йдеться про будівництво на узбережжі моря прихованих вогневих позицій, траншей та бліндажів, а на сухопутній ділянці кордону з Молдовою ще й  протитанкових ровів. Актуальність останнього обумовлена тим, що останнім часом почастішали випадки зальоту в Україну з території невизнаної світом, але повністю підконтрольної Росії ПМР, безпілотних літальних апаратів та майже щоденні учбові стрільби російських військових, які також дислокуються на цій території. 

Крім того Голова Держприкордонслужби в питанні, що стосується застосування батальйонів територіальної оборони, звернув увагу, що на сьогодні це дійсно реальна допомога штатним прикордонним підрозділам. Тому стан взаємодії  з ними є досить важливим аспектом охорони кордону, а в подальшому, можливо,  і його оборони. Й другорядних питань тут немає, важливе все: від місць їх базового розташування до визначення секторів відповідальності.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ >>>>>

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси