Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко провів зустріч з делегацією представників Фонду монастиря «Санта-Клара»

НАЗАД
31 травня 2024 10:38

Ця співпраця покликана залучити критично необхідну Україні допомогу з боку благодійних організацій та міжнародних інституцій.

Фонд монастиря «Санта-Клара», що у Королівстві Іспанія, став без перебільшень одним із лідерів у цій співпраці.

Партнери забезпечують протезування, реабілітацію, психологічну підтримку і відновлення прикордонників, які постраждали захищаючи Україну в умовах російської агресії.

Цього разу у супроводі очільниці фонду сестри Лусії Карам Падільї в Україну повернувся прикордонник Сумського загону, який отримав бойові травми на початку березня 2022 року. Захисник безстрашно виконував завдання з оборони Чернігова та навіть після отриманих поранень робив усе можливе аби врятувати побратимів, які потрапили під завал у результаті ворожого артилерійського обстрілу.

У Іспанії Владиславу трансплантували колінний суглоб, тож тепер прикордонник зможе повернутися до повноцінного життя, аби разом з усіма українцями наближати таку потрібну всьому українському народові перемогу.

Окрім того, у рамках візиту в Україну іспанської делегації, прикордонники першого загону отримали від фундації монастиря «Санта-Клара» позашляховик та пікап марки Nissan, а до одного із лікувальних закладів Держприкордонслужби благодійники передали обладнання для ендоскопічних досліджень та предмети одягу.

Також під час зустрічі сестри Лусії Карам Падільї та генерал-лейтенанта Сергія Дейнека учасники обговорили план реалізації ініціативи щодо оздоровлення у Королівстві Іспанія понад двох сотень дітей Героїв-прикордонників та вихованців Ліцею Державної прикордонної служби України.

«Війна – безжальна, вона забирає життя українських захисників, а також забирає дитинство у наших дітей. Якби нам тяжко не було, але діти – наша надія на майбутнє і заради них ми повинні робити максимум, навіть в умовах війни», – наголосив Сергій Дейнеко під час зустрічі.

«Коли почалось повномасштабне вторгнення, ми познайомились з військовими з ДПСУ, та згодом почали відправляти бійців на реабілітацію в Іспанію не лише з ДПСУ але і Збройних Сил України. Нам вдалось вивезти близько 80 поранених та онкохворих осіб. Таким чином ми почали співпрацювати з медичними центрами Іспанії. Також нам вдалось організувати поїздку медичних працівників з Одеси на навчання до Барселони. Наша мета на наступні місяці – створити медичний центр в Барселоні, де поранені військові зможуть отримати медичну допомогу, яку потребують, в тому числі і реабілітацію», – зауважила сестра Лусія.

Голова Держприкордонслужби подякував представникам іноземної делегації за плідну співпрацю, і перш за все за лікування, реабілітацію й допомогу у протезуванні поранених прикордонників.

Попереду ще чимало амбітних проєктів співпраці і перспектива їх реалізації дарує українським захисникам найголовніше – надію, адже разом із допомогою всього цивілізованого світу прикордонники ладні здолати будь-якого ворога.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси