Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко провів робочу зустріч з іноземною делегацією

НАЗАД
23 листопада 2023 09:36

З метою підтримки та розвитку інституційної спроможності в умовах російської агресії Держприкордонслужба продовжує співпрацю з благодійними, міжнародними та державними інституціями для залучення критично необхідної допомоги.

Днями, у Києві, в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч з представниками Святого Престолу та Фонду монастиря «Санта-Клара» (Королівство Іспанія).

Сторони обговорили напрями подальшої співпраці щодо надання гуманітарної допомоги, проходження реабілітації військовослужбовцями й обмін досвідом лікарів Держприкордонслужби у медичних закладах на території Королівства Іспанії, а також використання та експлуатацію наданого мобільного медичного комплексу медичним персоналом Держприкордонслужби.

Голова ДПСУ подякував Уряду та народові Іспанії за підтримку та допомогу, зокрема в оснащенні закладів охорони здоров’я Держприкордонслужби медичним обладнанням.

«Наразі медична допомога українським воїнам є вкрай важливою та невідкладною, адже українські воїни другий рік поспіль продовжують героїчно боротися й відстоювати незалежність України та цінності європейської спільноти й усього цивілізованого світу», – зазначив Сергій Дейнеко та особисто подякував директорці Фонду «Монастиря Санта-Клари» сестрі Люсії Карам за її невтомну працю та правду про самовіддану боротьбу і жертовність українського народу, яку вона продовжує доносити до народу Іспанії та католицької громади. 

Напередодні зустрічі іноземна делегація побувала у медичних закладах, де проходять лікування та реабілітацію поранені  прикордонники, а також зустрілися з внутрішньо переміщеними особами та дізналася про їх найнеобхідніші потреби.

Представники іноземної делегації наголосили на беззаперечній підтримці Держприкордонслужби та на продовженні пошуку нових напрямів допомоги, якими цивілізований світ може посприяти Україні відстояти свою незалежність у боротьбі проти жорстокого нападу країни-агресорки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси