Голова Держприкордонслужби провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні

НАЗАД
08 березня 2024 15:30

Ключовою темою зустрічі стало обговорення перспектив розвитку двостороннього співробітництва прикордонного відомства України з правоохоронними органами Франції.

Очільник прикордонного відомства Сергій Дейнеко висловив найщирішу подяку французькому Уряду і всьому французькому народу за постійну та послідовну підтримку України, а особливо за підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією.

Голова Держприкордонслужби звернув увагу гостей на роль і місце ДПСУ у відсічі збройній агресії рф, адже від першого дня повномасштабного вторгнення росії українські прикордонники залишаються невід’ємною складовою Сил Оборони України, зупиняючи просування загарбників на найгарячіших напрямках бойових дій.

Разом з тим прикордонники усвідомлюють перелік ризиків, які несе за собою війна тож продовжують зміцнювати всі ділянки державного рубежу, аби убезпечити мирні країни Європи від проблемних питань та локалізувати виклики воєнного стану на території України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ґаель Весьєр зі свого боку подякував усім прикордонникам в особі очільника Держприкордонслужби за незламність та самовіддану боротьбу, та за дорогоцінний час, який відомство, попри шалене навантаження, знаходить аби вирішувати завдання глобальної безпеки.

Нагадаємо, що основними складовими довгострокових безпекових зобов’язань, взятих Францією в межах безпекової Угоди з Україною є надання всебічної допомоги Україні для захисту та відновлення її територіальної цілісності в її міжнародно визнаних кордонах, а також економічного відновлення та відбудови. Також Французька Республіка вживатиме заходів щодо запобігання будь-яким новим проявам агресії з боку рф та підтримуватиме інтеграцію України до європейських та євроатлантичних інституцій.

Стосовно підтримки безпосередньо прикордонного відомства то вона стосуватиметься охорони та оборони кордонів, інженерно-фортифікаційного забезпечення, спостереження, відстеження пересування військ супротивника, післявоєнної відбудови прикордонної інфраструктури, розмінування та знешкодження нездетонованих боєприпасів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси