Голова Державної прикордонної служби України особисто перевіряє стан охорони державного кордону на придністровській ділянці

НАЗАД
25 жовтня 2013 10:04

На ділянці Південного регіонального управління Микола Литвин перевіряє стан охорони державного кордону  та вжиті прикордонними загонами заходи з покращення результатів оперативно-службової діяльно

Після надзвичайної ситуації, що сталася нещодавно у пункті пропуску «Бачівськ» у Сумській області, Голова Державної прикордонної служби України продовжує особисто перевіряти стан охорони державного кордону, його інженерне та технічне забезпечення, а також готовність персоналу служби діяти у нестандартних та кризових ситуаціях.

Після перевірки українсько-російської ділянки в межах відповідальності Сумського прикордонного загону Микола Литвин вивчає ситуацію на південному рубежі країни. Впродовж 17-18 жовтня на ділянці Південного регіонального управління він перевірятиме стан охорони державного кордону на придністровській ділянці та вжиті прикордонними загонами заходи з покращення результатів оперативно-службової діяльності.

Свою роботу керівник прикордонного відомства розпочав з управління Котовського прикордонного загону. Саме там він заслухав керівників Котовського, Могилів-Подільського та Білгород-Дністровського прикордонних загонів. Також Микола Литвин перевірив резерви та польові ситуативні групи начальника Котовського прикордонного загону і їх готовність діяти в раптово виникаючих нестандартних ситуаціях. Не оминув своєю увагою й роботу Центрів управління службою (ЦУС) Південного регіонального управління. Зазначимо, що вертикаль  ЦУСів у відомстві створена від Адміністрації Державної прикордонної служби до органів охорони кордону. З метою належного їх функціонування організоване інформаційне забезпечення і відповідне облаштування. Це дозволяє всій вертикалі працювати як «єдиний організм», на який покладено здійснення контролю та прийняття рішень під час раптових змін в обстановці.

Також Голова Держприкордонслужби перевірив діючу систему управління аналізу ризиків та кримінального аналізу. Результативність роботи прикордонних аналітиків підтверджено нещодавніми затриманнями: виявленням підроблених документів, затриманням викраденої яхти, коштовних автомобілів тощо.

В автомобільному пункті пропуску «Платонове» генерал армії України Микола Литвин ознайомився з інженерними та технічними інноваціями щодо підтримання режиму в пунктах пропуску та діями чергових сил (груп реагування) по локалізації кризових та нестандартних ситуацій.

Завершить свою роботу Голова Державної прикордонної служби України в управлінні Південного регіонального управління, а також здійснить огляд стану виконання плану будівництва та облаштування території та приміщень санаторію Держприкордонслужби «Аркадія».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси