(ВІДЕО) Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся з Конгресменами США

НАЗАД
31 жовтня 2023 11:00

Джеймс Хілл, Cтівен Лінч та Майкл Квіглі відвідали один з підрозділів, на базі якого ознайомилися з особливостями роботи прикордонників.

Американським парламентарям разом з Тимчасово повіреним у справах Посольства США в Україні Роберту Нідхему розповіли про завдання, які військовослужбовці ДПСУ виконують як на державному кордоні, так і на лінії фронту у складі Сил оборони України. Окремим предметом спілкування було використання прикордонниками різних засобів, які в рамках допомоги активно надавали США за низкою проєктів, що реалізуються з низкою інституцій, в тому числі з Відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

«На цей час в нас реалізовано близько 40 спільних проєктів зі Сполученими Штатами Америки. Проте найголовніше – і за нашими оцінками, і за оцінками Посольства США в Україні – всі проєкти, без виключення, були успішними. Сьогодні в реалізації 10 проєктів, дуже важливих. Між нами не тільки партнерські відносини, а справжні дружні взаємостосунки, є взаємна повага та довіра. Держприкордонслужба прозоре і відкрите відомство», - наголосив Сергій Дейнеко.

Конгресмени оглянули всі зразки техніки, озброєння, засоби зв’язку, комплекси БПЛА та екіпірування, котрі в різних реальних умовах застосовують прикордонники.

Також делегати цікавилися підготовкою в ДПСУ медиків і наскільки вони навчені виконувати завдання на передовій, задовольняти вимоги сьогодення.

Відмічалося, ще до повномасштабного вторгнення завдяки співпраці з американськими колегами були підготовлені інструктори-прикордонники, які далі передавали необхідний досвід меддопомоги іншому персоналу, що дозволило надавати необхідну кваліфіковану медичну допомогу безпосередньо на полі бою.

Американським колегам також продемонстрували трофейну техніку захоплену в окупантів і яка тепер використовується проти ворога, а також залишки збитих російських засобів, якими ворог завдає ударів по території нашої країни.

Сергій Дейнеко відмітив, що прикордонники застосовують мобільні вогневі групи з різними вогневими засобами проти ворожих ударних дронів та крилатих ракет. На їх рахунку десятки знищених БПЛА та ракета Х-101.

Голова Держприкордонслужби окремо зазначив, що під час захисту країни прикордонники збивають і ворожу авіацію. На даний час розрахунки ПЗРК прикордонних підрозділів збили 4 російські бойові літаки.

Джеймс Хілл, Cтівен Лінч та Майкл Квіглі наголосили на підтримці України та подальшій допомозі, в тому числі й підрозділам Державної прикордонної служби.

«Ми вітаємо Вас за успіхи в захисті народу України», - відмітив Конгресмен Джеймс Хілл.

Зі свого боку Голова ДПСУ висловив вдячність конгресменам  США за можливість відвідати й особисто ознайомитися з завданнями, які виконують прикордонники, а також за таку важливу підтримку українського народу та безпосередньо прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси