Голландська вівчарка на варті державних рубежів

НАЗАД
13 жовтня 2023 13:45

Сьогодні ми вже не уявляємо нашого життя без чотирилапих друзів.

А для прикордонників службові собаки стали незамінними помічниками, яким можна довірити найскладніше: пошук вибухівки, наркотиків чи затримання порушника.

Боронити державні рубежі в парі з хвостатим напарником вирішив й прикордонник Юрій. Його вірним другом та помічником став Вог – рудий красень, породи голландська вівчарка.

«Бути кінологом було моєю мрією, яка тепер стала реальністю. Моїм напарником став голландець Вог, з яким ми стали найкращими друзями та розуміємо один одного без слів. А ще він дуже розумний, доброзичливий та працьовитий, тож буде мені надійним помічником на службі», - поділився кінолог.

Голландська вівчарка, або хердер – порода виведена в Нідерландах спеціально для пастушої роботи. Багато століть вони ідеально справлялися з цим завданням, а сьогодні вони стали незамінними помічниками на службі у прикордонників. Такий напарник чудово справиться із затриманням порушника та вмить виявить зброю чи наркотики.

Аби стати справжніми професіоналами, Юрій та його напарник Вог постійно займаються та вдосконалюють свої навики, щоб по завершенні навчання разом охороняти державні рубежі.

Тепер вони не лише напарники на службі, а й вірні друзі у житті.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси