Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою візитували до КПВВ «Станиця Луганська»

НАЗАД
05 сiчня 2022 18:50

Держприкордонслужба України – прозора організація, що відкрита для взаємодії та діалогу з громадою, експертною спільнотою, а також з усіма зацікавленими сторонами.

Сьогодні, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», в рамках робочої поїздки візитували Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Для високопосадовця ЄС це була перша поїздка в Луганську область з моменту початку російської агресії проти України. Найактуальніше питання візиту – порядок проведення контрольно-перевірочних заходів через лінію розмежування. Поважного гостя цікавило, як саме здійснюється пропуск осіб та їх речей до тимчасово окупованої території України та чи виникають проблемні питання під час перетину.

«КПВВ «Станиця Луганська» – єдиний пункт в області, де здійснюється контроль щодо переміщення осіб та речей до тимчасово окупованої території і в зворотному напрямку. Завдяки сучасним інтроскопам, які ми використовуємо під час проведення контрольних операцій, нам вдається підвищити безпеку та швидкість перетину лінії розмежування. Не зважаючи на період новорічних і різдвяних свят, КПВВ «Станиця Луганська» працює щоденно з 8:00 до 16:00» – зазначив начальник Луганського прикордонного загону полковник Юрій Петрів.

На завершення зустрічі поважні гості подякували за теплий прийом та за отримані відповіді на важливі питання.

Нагадаємо, що з 30 грудня 2021 року було скасовано вимогу щодо самоізоляції для осіб, які в’їжджають до підконтрольної території України через КПВВ з тимчасово окупованих територій. Тобто, під час перетинання КПВВ  на лінії розмежування в бік контрольованої території України подорожнім не потрібно проходити обов’язкову самоізоляцію та встановлювати мобільний додаток «Вдома».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси