(ВІДЕО) Глава оборонного комітету Бундестагу ознайомилися з діяльністю прикордонників та захищеністю північних кордонів України

НАЗАД
07 жовтня 2022 15:09

Під час візиту в Україну делегація ФРН на чолі з Главою оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн побувала на північному кордоні України.

Іноземна делегація побачила, як прикордонники у складі Сил оборони України здійснюють взаємодію для стримування ворожої агресії, а також як використовується озброєння, в т.ч. яке було надане Федеративною Республікою Німеччиною.

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко поінформував іноземних партнерів про обстановку на кордоні. Він зазначив, що ворог постійно обстрілює територію нашої країни: з боку росії – переважно артилерією, з літаків, гелікоптерів, а з боку білорусі – ракетами великої дальності, і що під прицілом цих обстрілів може бути будь-яка точка на усій території України. Генерал-майор Нікіфоренко зауважив, що сьогодні не виключається можливість повторної спроби вторгнення ворожих військ з боку білорусі. Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України подякував німецьким партнерам за допомогу і зауважив, що ми розраховуємо на подальшу підтримку, особливо озброєнням і військовою технікою.

- Ми в Європі дуже добре розуміємо, що ви боретеся за нашу спільну свободу, за наші спільні цінності, і ми будемо продовжувати підтримувати вас, - наголосила Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

Вона була вражена, наскільки якісно організована система оборони кордону та як ефективно Сили оборони України організовують взаємодію та використовують наявні ресурси для відсічі ворожої агресії. Глава оборонного комітету Бундестагу зауважила, що зараз в оборонному відомстві Німеччини окремо розглядають можливість постачання німецького озброєння для потреб Держприкордонслужби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси