Героїчно загинув за незалежність України

НАЗАД
16 жовтня 2022 10:30

Дмитро Лебедєв виріс на Харківщині. Після закінчення терміну строкової служби хлопець вирішив остаточно пов’язати своє життя з військом та уклав контракт з Державною прикордонною службою України.

Наступні 16 років Дмитро проходив службу в підрозділах Східного регіонального управління, повністю віддаючи себе справі охорони державного кордону. В 2017 році вже досить досвідченим прикордонником Дмитро вирушив на Донбас, де продовжив свій військовий шлях, виконуючи бойові завдання на лінії розмежування.

Постійне прагнення до вдосконалення та розвитку, наполегливість та досвід Дмитра були високо оцінені керівництвом, і в 2021 році він отримав офіцерське звання. Цьому передувала копітка робота Дмитра з організації служби підлеглими на лінії розмежування на Донецькому напрямку. Новоспечений лейтенант Лебедєв із ще більшим завзяттям продовжив виконання бойових завдань у складі свого підрозділу. Офіцерські погони вимагали від нього ще більшої відповідальності, та Дмитро не зупинявся і продовжив успішно вирішувати складні задачі. Він неодноразово особисто очолював прикордонні наряди, виконуючи завдання на першому оборонному рубежі. Вдень забезпечував безпеку громадян, що перетинали лінію розмежування, а вночі під частими обстрілами вів спостереження за ворогом в готовності будь-якої миті відбити можливу атаку окупантів.

Широкомасштабний наступ рашистів офіцер зустрів на одному з найгарячіших напрямків – біля Мар’їнки. Прикордонники разом з побратимами зі Збройних Сил України міцно тримали визначені позиції. 10 квітня Дмитро очолював групу прикордонників, яка виконувала бойові завдання в районі населеного пункту Красногорівка, біля Донецька. Його підрозділ постійно брав участь у жорстоких боях з ворогом. Не дивлячись на суттєву перевагу противника у важкій броньованій техніці, прикордонники разом з іншими представниками Сил оборони неодноразово змушували орків відступати. Сам Дмитро та його підлеглі мають на своєму рахунку багато обірваних нікчемних ворожих життів. Співслужбовці Дмитра згадують його як мужнього, справедливого та впевненого офіцера, який любив повторювати: «Хай всі знають, що прикордонники теж вміють воювати!» І неодноразово доводив ці слова на практиці.

Під час чергового масованого ворожого обстрілу наших позицій великокаліберною артилерією, лейтенант Дмитро Лебедєв отримав осколкові поранення несумісні з життям.

         За особисту мужність і самовіддані дії, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України лейтенант Дмитро Лебедєв представлений до нагородження Державною нагородою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси