Франківський художник зробив подарунок прикордонникам до Дня частини

НАЗАД
22 серпня 2023 11:43

Сьогодні у Мукачівському прикордонному загоні імені героїв Карпатської Січі відзначили День частини.

Привітати військовослужбовців та цивільних працівників загону прийшли представники влади міста, району та області.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців, які ціною власного життя виборювали незалежність та суверенітет нашої країни.

З нагоди свята кращих військовослужбовців відзначили грамотами, подяками та відомчими нагородами.

Ще один подарунок для своїх побратимів зробив франківський художник Ярослав Романюк, який до повномасштабної війни займався станковим та монументальним живописом, розписував храми та будівлі.

Віднедавна Ярослав долучився до лав Держприкордонслужби.

Ідея створити мурал на стінах, тепер вже рідної військової частини, виникла у прикордонника не випадково – хотілося зробити добру справу для своїх нових колег.

Робота над стінописом про службу охоронців кордону тривала близько тижня. Митець зізнається, що попри максимально короткі терміни на виконання, працювалося легко, адже повз стіну, на якій створювався мурал, щодня проходили люди, для яких охорона рубежів своєї країни стала справою їхнього життя.

– Військові зупинялися, роздивлялися, захоплювалися, давали поради та не приховували свого задоволення, починаючи від перших штрихів та замальовок, до моменту, коли робота над розписом була вже майже завершена! – розповідає Ярослав. – Це надихало та дарувало наснагу!

На картині художника мирне небо і багато світла, тиша та спокій, про які мріють мільйони українців і за які сьогодні воюють наші воїни!

Віримо, що вже зовсім скоро ми святкуватимемо нашу Перемогу над ворогом!

Слава Україні!

Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси