FPV-дрони – виклики сьогодення. Навчаємось, щоб берегти кордони та нищити ворога

НАЗАД
03 червня 2024 09:41

На північному кордоні функціонує імпровізований клас підготовки операторів FPV-дронів. Тут під наставництвом відповідних фахівців проводиться постійна підготовка операторів безпілотних літальних апаратів.

Всі розуміють, що сьогоднішня війна – це війна технологій. І використання безпілотників – це велика можливість для нанесення значних втрат, як живій силі противника, так і знищення його бойової та іншої техніки. Державна прикордонна служба України постійно впроваджує інноваційні підходи в протидії зовнішній агресії. І саме можливість якісної підготовки великої кількості військовослужбовців вправно керувати ударними коптерами та дронами-камікадзе є основним і важливим завданням під час навчання захисників.

Становлення такого курсу підготовки, ініціаторами якого виступили діючі військовослужбовці, які в цивільному житті займались у сфері інформаційних технологій, розпочалось за підтримки керівництва підрозділу охорони кордону. І сьогодні будь-хто з військових: чи кухар, чи снайпер, має можливість навчитись керувати дроном-камікадзе.

«Місце підготовки персоналу за даним напрямком обладнане відповідними симуляторами та навчальним дроном. Основний теоретичний курс підготовки займає декілька годин, а от вправність керування завжди визначається індивідуально. Така підготовка, яка здебільшого залежить від особистого бажання кожного «чи йти, чи ні?», має свої переваги особливо у бійців, які пройшли горнило війни й розуміють усі виклики сучасного бою. Тому, якщо є вільна хвилина між виконанням завдань, хлопці тренуються FPV-пілотванню», – каже прикордонник Андрій, який був головним ініціатором створення такого класу підготовки й додає: «FPV – це прорив у військовій справі. Основна особливість полягає в тому, що до їх появи можливості завдання високоточних ударів були прерогативою дорогих і складних систем. А дрон вартістю від кількох сотень доларів може ефективно знищити техніку вартістю мільйони доларів, або завдати неповоротних втрат в живій силі ворога».

В бою може виникнути будь-яка ситуація і військовий повинен бути варіативним і вміти застосовувати різні види озброєння. А знання принципу дії будь-якого оснащення дає розуміння порядку протидії йому. І такі знання рятують життя!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси