(ФОТО) Одеська окрема авіаційна ескадрилья Держприкордонслужби України відзначила своє 30-річчя

НАЗАД
08 травня 2016 11:09

7 травня Одеська окрема авіаційна ескадрилья Держприкордонслужби України відзначила 30-ту річницю створення. Сформована у 1986 році, авіаескадрилья забезпечувала охорону ділянок кордону на території трьох

7 травня Одеська окрема авіаційна ескадрилья Держприкордонслужби України відзначила 30-ту річницю створення.

У літописі авіаескадрильї чимало яскравих сторінок. Сформована у 1986 році, авіаескадрилья забезпечувала охорону ділянок кордону на території трьох союзних республік – України, Молдови, Білорусії, а також виключної морської економічної зони. Водночас, екіпажі літаків та вертольотів брали участь в бойових діях в Афганістані.

На ряду з вже відомими і звичними вертольотами  Мі – 8Т, Мі – 8МТ та Мі-9, сьогодні у складі ескадрильї використовуються нові сучасні літаки «Даймонд» DA – 42  та DA – 40.

Саме завдяки ним, підрозділ став більш мобільним та значно збільшив свої можливості з моніторингу кордону.

Плідною залишається взаємодія льотчиків і моряків-прикордонників:  екіпажі літаків не лише наводять на виявлену ціль морську охорону, а й фіксують на відео факти порушення.

Дієвою є участь наших льотчиків у проведенні антитерористичної операції на сході країни. Екіпажі вертольотів Мі-8 оперативно евакуювали з зони бойових дій понад 60 поранених прикордонників. Також їм доводилося виконувати завдання під вогнем противника.

У день ювілею ескадрилья відчинила свої двері для всіх бажаючих. На святі панувала тепла та щира атмосфера. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси