Формування стресостійкості в особливих умовах

НАЗАД
12 квiтня 2023 14:02

Під час війни ми переживаємо стрес, апатію і долати такий стан буває дуже складно.

Днями здобувачі вищої освіти Дунайського інституту Національного університету «Одеської морської академії» провели на базі Навчального центру Морської охорони Держприкордонслужби психологічний тренінг «Формування стресостійкості в особливих умовах».

Івент було організовано та реалізовано кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри навігації і управління судном ДІ НУ «ОМА», керівником Ізмаїльського відділення Української асоціації сімейних психологів доцентом Оленою Сорокою та офіцером групи соціально-гуманітарного забезпечення Навчального центру Морської охорони Станіславом Крецу.

Мета тренінгу - формування навичок стресостійкості особистості в умовах війни, акцентуація на необхідності розвитку, перерозподілу та збагаченні особистісного ресурсу, аналіз чинників, індикаторів і реакцій на стрес, пошук конструктивних виходів зі стресових ситуацій.

Під час психотренінгу Олена Сорока та курсанти Дунайського інституту Денис Іванов, Ірина Гребельна, Іллона Топор та Ірина Шишман відпрацювали техніки і методики роботи зі стресом з психосоматичними проявами. Курсанти урізноманітнили заняття мотивуючими цитатами про цінність життя, подолання труднощів і страху, які примушують замислитись і діяти.

Моряки-прикордонники проявили високий рівень мотивації, креативності, емоційності. В ході тренінгу здобувачі вищої освіти використовували активні та доступні методи пізнання матеріалу: демонстрація слайдів, відеофрагментів, запитання-відповіді, діалог та обмін думками.

«Опанування позитивним мисленням допомагає людині реалізувати свій потенціал і покращувати життя. Наше завдання - не знищити стресові чинники, а залишатися стійким, у балансі, незалежно від того, що відбувається зовні», - резюмувала тренінг Олена Сорока.

І як сказав основоположник вчення про стрес Ганс Сельє: «Не варто боятися стресу. Стресом треба управляти. Керований стрес несе в собі аромат і смак життя».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси