Флагман Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп’ятников» повернувся із Туреччини

НАЗАД
28 серпня 2021 12:11

Корабель завершив дружній неофіційний візит до колег з Берегової охорони Туреччини та повернувся в Україну.

Вже по прибуттю в Туреччину, а це був День Незалежності України, українських моряків очікував надзвичайно приємний сюрприз - на Босфорському мосту виднілося підсвічування в кольорах прапору України та вітальний напис «Ласкаво просимо, брати-українці». Загалом зустріч пройшла у дружній та невимушеній атмосфері.

Водночас українську делегацію Морської охорони Держприкордонслужби  ознайомили із основними проєктами корабельно-катерного складу Берегової охорони Туреччини, їх оснащенням та тактико-технічними характеристиками, а також з історією розвитку, станом на сьогодні й перспективами морської прикордонної служби Турецької Республіки. Також в ході зустрічі моряки-прикордонники двох країн обмінювалися досвідом проведення оглядових, штурмових та пошуково-рятувальних операцій в морі тощо.

Крім того,  в рамках візиту представники Морської охорони ДПСУ  побували на  корветі Берегової охорони Туреччини, який повернувся з довготривалого походу, де брав участь у гасінні масштабних пожеж на півдні Туреччини.

На згадку про свої враження і на знак вдячності за гостинність голова української прикордонної делегації залишив пам’ятний запис в Книзі почесних відвідувачів командування Берегової охорони Туреччини  та запросив турецьких  колег до Одеси.

Нагадаємо,  раніше практика обміну візитами прикордонних кораблів між Туреччиною і загонами Морської охорони Держприкордонслужби України, що базувалися на Кримському півострові, була досить активною. Нині традиції поновлюються та будуть продовжуватися.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси