Експерти прикордонної варти Республіки Польща ознайомилися з підготовкою мобільних прикордонних підрозділів

НАЗАД
11 липня 2015 10:43

В рамках спільного з урядом США проекту міжнародної технічної допомоги «Стале реформування Державної прикордонної служби України», відбувся візит експертів прикордонної варти Республіки

Вчора, в рамках спільного з урядом США проекту міжнародної технічної допомоги «Стале реформування Державної прикордонної служби України», відбувся візит експертів прикордонної варти Республіки Польща до Навчального центру Державної прикордонної служби України. Зокрема вони ознайомилися з навчального-матеріальною базою та соціально-побутовими умовами проживання курсантів, а також системою підготовки у навчальному закладі.

Основна увага була зосереджена на підготовці мобільних підрозділів. Перший заступник начальника центру полковник Олександр Гаркуша розповів, що для якісної підготовки персоналу мобільних підрозділів в Навчальному центрі створені всі умови. Обладнані класи підготовки, спортивний зал, стадіон, інтерактивний тир, стрільбище тощо. Центр повністю забезпечений навчально-матеріальною базою, від засобів і речей для тренувань та захисту, до спеціальних костюмів, навчальних пістолетів «Глок» та інших засобів. Створені комфортні умови для проживання.

Крім того, проводиться робота по реконструкції, розширенню меж та облаштуванню військового стрільбища, комплексної смуги перешкод, спеціальної смуги розвідника та десантника.

Велику роль у розвитку Навчального центру відіграла співпраця з Прикордонною вартою Республіки Польща та безпосередньо з Головним центром підготовки Прикордонної варти Республіки Польща у місті Кошалін. Щороку делегаціями відбувалися обміни інформацією по вивченню досвіду організації навчального процесу.

Особливе місце у співпраці зайняли практичні семінари з удосконалення діяльності інструкторів спеціальної підготовки мобільних підрозділів, які проводилися особисто фахівцями керівного складу Головної комендатури Прикордонної варти Республіки Польща, завдяки яким з'явився цикл підготовки мобільних підрозділів Навчального центру, як окремий дидактичний підрозділ.

В подальшому плануються спільні семінари по підготовці мобільних підрозділів з залученням викладачів Навчального центру та експертів  прикордонної служби Республіки Польща.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси