Експерти прикордонних відомств України, Польщі та Білорусі зустрілися для спільної оцінки загроз на державних кордонах

НАЗАД
20 травня 2016 14:15

17 по 20 травня 2016 року у м. Брест (Республіка Білорусь), за ініціативи української сторони вперше відбулась тристороння робоча зустріч експертів прикор

У рамках проведення комплексу заходів щодо лібералізації візового режиму ЄС для України, реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та на виконання протокольних домовленостей з 17 по 20 травня 2016 року у м. Брест (Республіка Білорусь), за ініціативи української сторони вперше відбулась тристороння робоча зустріч експертів прикордонних відомств України, Республіки Польща та Республіки Білорусь з метою спільної оцінки загроз на державних кордонах.

У ході проведення робочої зустрічі експертами прикордонних відомств здійснено оцінку загроз прикордонній безпеці на спільних ділянках державних кордонів. Основними з них визначено: незаконне переміщення товарів та нелегальну міграції, а також зростання терористичного ризику на фоні проведення масових заходів в країнах Європейського Союзу.

Враховуючи, що результати проведеного аналізу свідчать про необхідність вжиття спільних заходів з протидії організованій злочинності вже на близьку перспективу, визнано доцільним у подальшому продовжити практику діяльності тристоронньої групи експертів прикордонних відомств України, Республіки Польща та Республіки Білорусь з проведення спільної оцінки загроз прикордонній безпеці на спільних кордонах.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси