Експерти прикордонних відомств України та Румунії провели робочу зустріч для удосконалення інформаційної взаємодії

НАЗАД
17 листопада 2016 15:29

Сьогодні у м. Чернівці у рамках проведення комплексу заходів щодо лібералізації візового режиму ЄС для України, реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами відбулась робоча зустріч експертів прикордонних відомств України та Румунії з удосконал

Сьогодні у м. Чернівці у рамках проведення комплексу заходів щодо лібералізації візового режиму ЄС для України, реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами відбулась робоча зустріч експертів прикордонних відомств України та Румунії з удосконалення інформаційної взаємодії та спільної оцінки загроз на українсько-румунському державному кордоні.

Під час зустрічі експерти прикордонних відомств проаналізували обстановку на українсько-румунському кордоні, обговорили перспективи щодо подальшої інформаційної взаємодії, а також підтвердили готовність до спільного аналізу обстановки у 2017 році.

З метою покращення двостороннього співробітництва з питань обміну інформацією Сторонами врегульовано технічні процедури щодо практичної реалізації Протоколу між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Генеральним інспекторатом Прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Румунії про порядок обміну статистичною та аналітичною інформацією про обстановку на державних кордонах України і Румунії.

Варто нагадати, що протокол опрацьовувався в рамках Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова та Урядом Румунії про співробітництво у боротьбі зі злочинністю та був підписаний керівниками прикордонних відомств Сторін наприкінці травня цього року.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси