Експерти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби взяли участь у засіданні науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи

НАЗАД
29 жовтня 2018 11:22

У сучасних умовах проведення в Україні судової реформи, спільна робота судових експертів різних відомств стає базовою платформою в процесі ефективного вирішення актуальних питань науково-методичного забезпечення судової експертизи.

Так,  минулого тижня на базі Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. заслуженого професора М. С. Бокаріуса відбулося засідання науково-консультативної  та методичної ради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України.

У заході взяли участь експерти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби. У режимі відеоконференції до роботи ради долучилися судові експерти Київського, Львівського та Одеського науково-дослідних інститутів судових експертиз Міністерства юстиції України.

Під час спільної роботи експерти-криміналісти обговорили та визначили шляхи приведення нормативних документів щодо експертних спеціальностей до єдиного зразку та доопрацювання нормативно-правової бази згідно вимог українського законодавства. Також експерти  Головного експертно-криміналістичного центру ознайомилися з потужною науково-методичною базою Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, яку напрацьовано протягом майже ста років, а також історією становлення та розвитку криміналістики на Слобожанщині під проводом видатного вченого із світовим ім’ям професора М. С. Бокаріуса.

Враховуючи, що прикордонне відомство України проводить планову роботу з впровадження європейських стандартів у систему прикордонного контролю, варто нагадати, що Стратегією розвитку Державної прикордонної служби (схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.11.2015 № 1189-р.), передбачено розгортання у 2019 році у м. Харкові територіального експертного підрозділу Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби.

З цього приводу експерти Головного центру попередньо погодили з керівництвом Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз принципові питання щодо перспективи організації на базі Інституту стажування для майбутніх експертів територіального підрозділу, надання зразків об’єктів для проведення судових експертиз, обміну передовим досвідом експертної практики та спільного розроблення методик з експертизи документів.

Керівництво Інституту всебічно підтримало пропозиції представників Головного центру та висловило сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси