Експерти аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Молдови здійснили спільну оцінку загроз прикордонній безпеці

НАЗАД
22 лютого 2018 13:56

Державна прикордонна служба України продовжує активно впроваджувати передові практики в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами. Зокрема 21-22 лютого 2018 року в місті Києві відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів

Державна прикордонна служба України продовжує активно впроваджувати передові практики в рамках реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами. Зокрема 21-22 лютого 2018 року в місті Києві відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Молдова.

В ході зустрічі прикордонники обох країн оцінили стан та перспективи удосконалення міжвідомчої взаємодії, а також проаналізували обстановку на спільній ділянці кордону.

Сторони визнали, що міжвідомча взаємодія традиційно знаходиться на високому рівні, а обстановка на кордоні України з Молдовою залишається динамічною. Основними загрозами безпеці на спільній ділянці кордону залишається незаконне переміщення товарів, в тому числі спирту та сигарет.

Окрім того експерти в робочому порядку розглянули та погодили питання щодо запровадження нового формату співпраці трьохстороннього аналізу ризиків із залученням експертів аналітичних підрозділів України, Молдови та Румунії.

Варто зазначити, що така форма співпраці на сьогодні вже ефективно реалізовується Держприкордонслужбою з білоруськими та польськими колегами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси