«Джура» - в пам'ять про загиблого героя-прикордонника Олега Ковалевського

НАЗАД
25 травня 2024 11:34

Важливо берегти пам'ять про тих, хто ціною власного життя боронив країну від ворога!

Вже другий рік поспіль Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького долучається до організації етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для Старосинявської селищної громади. Цей захід присвячений пам’яті нашого сучасника, прикордонника Олега Ковалевського, який народився та виріс у Старій Синяві. Олег був щирою, доброю людиною, мужнім та відважним прикордонником. На превеликий жаль, життя українського захисника обірвалося у результаті авіаційного удару російської федерації двома військовими літаками біля села Тарасівка Херсонської області.

Минулого року рідні прикордонника-героя заснували Кубок імені Олега Ковалевського, за який і змагалися команди Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Гра «Сокіл» («Джура»), присвячена пам'яті Олега Ковалевського, проводилася у селі Пилява.

Перед початком змагань учасники заходу поклали квіти до могили соратника Богдана Хмельницького, полковника Івана Ганжі, а також до пам’ятного козацького хреста.

Змагання полягали у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування. Свої сили випробовували шість команд  (роїв), учасники яких – учні середніх навчальних закладів Старосинявської територіальної громади. У грі на учасників чекали чотири конкурси: творче завдання «Впоряд», туристична смуга перешкод, перетягування линви та історична вікторина «Відун». Гра була яскравою та емоційно насиченою. Юні патріоти продемонстрували свою звитягу, винахідливість, розум та фізичний гарт.

За результатами гри перше місце виборов рій «Побратими» Пасічнянського ліцею ім. І. Русого, саме до них перейшов Кубок імені Олега Ковалевського. Друге місце посів рій «Характерники» Старосинявського ліцею ім. О. Романенка, а на третьому місці опинився рій «Нащадки козаків» Адампільського ліцею.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси