Двоє молдовських браконьєрів незаконно перетнули кордон на озері Кагул

НАЗАД
25 серпня 2015 14:54

У минулі вихідні прикордонники Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь, охороняючи водні ділянки кордону, затримали порушників кордону та прикордонного режиму.

У минулі вихідні прикордонники Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь, охороняючи водні ділянки кордону, затримали порушників кордону та прикордонного режиму.

Двох осіб, які, захопившись незаконною риболовлею, перетнули кордон із Молдови, затримали прикордонники відділу «Рені» Ізмаїльського загону.

Їх виявили на моторному човні типу «Прогрес» без документів, що посвідчують їхню особу. Попередньо встановлено, що вони є   громадянами Республіки Молдова та проживають у молдовському селі Етулія. Також підтверджується факт незаконного перетинання ними державного кордону України, який проходить по озеру Кагул. В ході огляду плавзасобу у браконьєрів було виявлено заборонені знаряддя лову, а саме майже кілометр сіток, а також близько 600 рибин. Загальна сума збитку, що була завдана порушниками державі, склала понад 13 тисяч гривень.         

По даному випадку проінформовано прикордонників Республіки Молдова, Ренійський райвідділ міліції та працівників Держрибоохорони.

Порушників затримано терміном до 3-х діб, з метою встановлення їх осіб. Після чого вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання державного кордону і за  порушення прикордонного режиму.

Також в діях іноземців вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст.249 кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Моторний човен та знаряддя лову вилучено до рішення суду. Дану інформацію внесено до ЄРДР (єдиного реєстру досудових розслідувань), триває досудове слідство.

Крім того прикордонниками Херсонського та Бердянського загонів було затримано ще двох порушників прикордонного режиму.  Одного із них  прикордонники відділу «Очаків» виявили на березі Дніпровсько-Бузького лиману з 240 метрами сіток та понад 40 кілограмами риби. У іншого нашого співвітчизника на березі Утлюцького лиману правоохоронці відділу «Генічеськ» вилучили та передали міліції  100 метрів сіток та декілька кілограмів риби.  

 

 

 

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси