Двоє прикордонників представлятимуть Україну на змаганнях «United States Air Force Trials 2024» в США

НАЗАД
16 сiчня 2024 13:26

Відбіркова комісія визначила 30 учасників команди України, яка у березні змагатиметься у Лас-Вегасі на «United States Air Force Trials 2024».

До складу збірної увійшли й двоє прикордонників – Вадим Гільчук та Сергій Дубов.

Вадим Гільчук – ветеран ДПСУ із Чернівецької області. У лютому 2023 року поблизу Бахмута під час мінометного обстрілу росіянами отримав поранення і втратив обидві ноги вище колін. Його мотивація до спорту – підтвердити цивільним, що після поранення життя існує, а іншим пораненим побратимам донести, що працювати над собою треба вже навіть для того, щоб стати кращим, ніж був колись.

Сергій Дубов, прикордонник, зараз проходить службу в Львівському прикордонному загоні. Початок повномасштабного вторгнення росіян зустрів в Маріуполі. 24 березня 2022 року позиції, де був Сергій, обстріляли артилерією, тоді Сергій втратив руку. Його евакуювали у шпиталь на «Азовсталі». Про свою мотивацію написав: «Для мене спорт – це життя. Не всі розуміють цей зв’язок, адже спорт – це інтенсивні навантаження, які можуть супроводжуватися болем. Але в цьому і вся суть. Поки ми відчуваємо біль, поки долаємо перешкоди, поки намагаємося вдосконалювати себе, ось тоді і відчувається биття нашого серця і реальне життя».

«Відбір відбувався відповідно до критеріїв, переданих Україні організаторами змагань «United States Air Force Trials 2024», за підсумками національного відбору, анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом. Рішення щодо кожного учасника збірної України приймалося виключно за умови одностайного рішення всіх членів відбіркової комісії. Отже, критерії оцінювання, які використовувалися, були наступні: 50% - спортивний показник, 25% - психологічний показник, 25% – соціальний фактор», - зазначається на сайті Invictus Games.

Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України.

Нагадаємо, що «United States Air Force Trials 2024» – це внутрішні змагання для ветеранів та військових США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби. Цього року організатори «United Air Force Trials 2024» запросили долучитися до відбіркових змагань й українську команду. Змагання пройдуть 04-16 березня 2024 року у м. Лас-Вегасі, штат Невада, США.

Змагання «United States Air Force Trials 2024» в Україні організовано Мінветеранів спільно з бюджетною установою «Український ветеранський фонд», громадською організацією «Повернись живим!», Центром стратегічних комунікацій «Стратком Україна» та громадською організацією «Ігри Інвіктус Україна».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси