Дві мрії Марії: здобути Велику Перемогу та написати про це картину

НАЗАД
16 лютого 2023 14:57

Тендітна дівчина на ім’я Марія військовослужбовиця Державної прикордонної служби України.

Дівчина народилася на Харківщині в звичайній українській родині. Пристрасть до малювання у неї з’явилась ще у дитинстві, саме від батька передався талант малювання. Писала картини маслом та олівцем.

Розв’язана війна у 2014 році на сході України суттєво вплинула на свідомість дівчини. Бажання боронити та захищати своє рідне у 2016 році переростає у військову службу з охорони державних рубежів.

«Батько полюбляв малювати пейзажі, молодший брат - комікси, а мені більше до душі військова тематика», – каже Марія.

З початком широкомасштабної війни Марія не змогла залишитись осторонь подій, які відбувались довкола. Велика кількість військових в одностроях, безліч понівечених будівель, автомобілів і нестерпний біль за рідну Україну. Це і стало підґрунтям для створення нових робіт у стилі «мілітарі».

«Військовий стан забирає достатньо багато часу, проте бажання малювати та творити ніколи не покидає», - говорить дівчина.

 Війна, на превеликий жаль, знищила багато робіт Марії, які вона створювала раніше, але водночас й спонукала творити з новим запалом.

«Малювання на планшеті, як виявилось, дивовижна річ. В одному місці зібрано тобі і олівці, і фарби. Та й кольорів вже не 36. Малювання в нейромережі. На основі запитів штучний інтелект створює зображення - це також новинка для мене», - ділиться прикордонниця.

Нині у прикордонниці дві мрії – здобути Велику Перемогу та написати про це картину.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси