Дві групи афганців пробиралися в Росію та країни ЄС

НАЗАД
30 сiчня 2014 15:19

Останнім часом почастішали випадки затримань на державному кордоні незаконних мігрантів з Афганістану. Лише за добу співробітники Держприкордонслужби України затримали 2 групи афганців, які пробиралися в Р

Останнім часом почастішали випадки затримань на державному кордоні незаконних мігрантів з Афганістану. При цьому «мандрівники» в подорож частенько беруть своїх дітей. Лише за добу співробітники Держприкордонслужби України затримали 2 групи афганців, які пробиралися в Росію та країни ЄС.

Так, на Луганщині прикордонники відділу «Краснодон» у ході реалізації оперативної інформації за 500 метрів від кордону зупинили автомобіль «ВАЗ». Автівка рухалася в напрямку російського населеного пункту Нижній Шеверьов. Керував транспортним засобом наш співвітчизник. Як з'ясувалося, чоловік перевозив 5 громадян Афганістану, троє з яких діти. Встановлюючи обставини правопорушення, прикордонники дізналися, що в пошуках кращої долі афганці вирішили потрапити в Росію. При собі вони мали посвідчення біженців та до цього проживали й працювали в Одесі. Прибувши в Луганськ їх зустрів громадянин України, який мав допомогти їм перебратися в сусідню державу. Наразі українцю доведеться давати пояснення співробітникам СБУ, а на затриманих чоловіка й жінку, громадян Афганістану, рішенням суду накладено штраф за спробу незаконного перетинання кордону у розмірі 3400 гривень кожному.

Також 5 громадян Афганістану затримали на Закарпатті прикордонники мобільного прикордонного загону «Бортничі». Резерв Голови Державної прикордонної служби України на даний момент саме виконує окреме завдання по нарощуванню зусиль щодо протидії незаконній міграції.

Зупинили групу на околиці села Завосина Великоберезнянського району, серед якої виявилося 4 дітей. Жодних документів при собі афганці не мали, проте пояснили, що спочатку планували потрапити в Словаччину, а далі до країн Західної Європи. Наразі з’ясовуються всі обставини правопорушення. Варто зазначити, що протягом останнього місяця на ділянці Чопського прикордонного загону затримано 17 вихідців з даної країни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси