Два роки тому українські прикордонники та митники відзначили День Державного Прапора України в російському пункті пропуску

НАЗАД
23 серпня 2016 12:45

Два роки тому, в серпні, перша українська міжвідомча група у складі прикордонників та митників отримала завдання здійснювати контроль за, так званим, російським «гуманітарним» вантажем. У визначений час група вибула до російського пункту пропуску «Донецьк

Два роки тому, в серпні, перша українська міжвідомча група у складі прикордонників та митників отримала завдання здійснювати контроль за, так званим, російським «гуманітарним» вантажем. У визначений час група вибула до російського пункту пропуску «Донецьк».

Старшим групи українських прикордонників тоді був нинішній керівник Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. Працювати групі доводилося у вкрай складних умовах. Російська сторона постійно чинила психологічний тиск на українських правоохоронців: до їхнього табору зі сторони неконтрольованої ділянки українського кордону під’їжджали озброєні люди, які відкривали безпредметний вогонь зі стрілецької зброї, а після прийняття російського стороною незаконного рішення про відправку гуманітарного вантажу без українського прикордонно-митного оформлення, взагалі виявилися заблоковані у місці тимчасового проживання. Тим не менше склад групи не піддавався на провокації та не втрачав оптимізму.

Незважаючи на всі утиски російської сторони, українська міжвідомча група очолювана Віктором Назаренком та Павлом Пашком 23 серпня 2014 року в російському пункті пропуску відзначила День Державного Прапора України. Того дня усі українські представники пересувалися по території російського пункту пропуску із жовто-синім стягом, адже це свято вже тоді набуло для усіх українців особливого, сакрального змісту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси