Дружині загиблого прикордонника вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня

НАЗАД
24 лютого 2024 09:26

Указом Президента України прикордонник старший сержант Анатолій Буханець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України сержанту Анатолію Буханцю посмертно присвоєне звання «старший сержант».

Начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк та заступник начальника Чернівецького прикордонного загону з персоналу підполковник Олександр Карпець вручили нагороду дружині загиблого героя.

Прикордонник Анатолій Буханець з Чернівецької області, проходив службу в лавах Львівського прикордонного загону. Керівники з перших днів відмічали відмінну підготовку та організаторські здібності Анатолія. Постійне прагнення до самовдосконалення, цілеспрямованість та наполегливість хлопця дозволили йому обійняти посаду начальника одного з бойових підрозділів прикордонної комендатури.

У липні 2023 року Анатолій зі своїм підрозділом виконував бойові завдання в Бахмутському районі Донеччини. Того літа обстановка навколо Бахмута була спекотною в прямому і переносному сенсі. Ворог, прагнучі якнайшвидше захопити територію, практично без зупину направляв всю свою вогневу потужність проти Сил оборони. Однак, прикордонники міцно тримали позиції на березі річки Сіверський Донець. У взаємодії з ротами та батальйонами Збройних Сил, «зелені берети» на деяких ділянках просувались вперед.

Підрозділ, в якому воював сержант Буханець, отримав задачу провести рекогносцировку місцевості та обрати позицію для облаштування нового спостережного пункту вже на іншому березі річки. Старший керівник вирішив залучити до виконання завдання найпідготовленіших бійців, тому без вагань взяв із собою і Анатолія.

Вночі група прикордонників приховано переправилася на протилежний берег Сіверського Донця та на світанку висунулась до визначеної точки. Під час руху поруч з прикордонниками стався потужний вибух снаряду, в результаті якого сержант Буханець отримав тяжкі поранення. Пізніше бійці були евакуйовані до медичного закладу, а далі до клінічної лікарні імені Мечникова в місто Дніпро.

Однак важкі поранення Анатолія не дозволили лікарям врятувати його життя. Наступного дня він помер в лікарні. Похований герой у рідному селі Романківці Чернівецької області. Пам’ятаємо кожного! Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси